BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 30 November 2013

TRAVEL/ TO JAKARTA/BANDUNG.............

ok rodong rodong....part sekarang aku ndk lupa sementara untuk tujuan blog aku ini...tentang article musik.....sekarang aku ndk kongsi pengalaman travell pulak,,,maklumlah sekarang dah jadi trend...rakyat Malaysia....terutama cuti sekolah...untuk bawa family...ke deitinasi...yang difikirkan terbaik....ok...ini kesah pengalaman aku masa travell ke BANDUNG/JAKARTA................

26/6/2013.....aku dari umah TEMERLOH jam 10.30 menaiki bus METRO ke KUALA LUMPUR...so sampai PEKELILING jam lebih kurang 11.40...ngeteh jap sambil isap rokok...tk lama around 20 minit aje...sebab aku ndk rust to KLIA.....so lepas minum aku...naik LRT terus ke KL CENTREL....dari sana aku ambil ..Train...Laju...go down to...KLIA....sampai ngam kul 1.00...25minit aje bro....tiket RM35.00...train terus sampai tingkat bawah KLIA...jadi aku naik lift untuk ke tingkat lima......yang joke nya...member aku stay dkt SHAH ALAM...tk sampai lagi....sedangkan dia call aku...jam 11.30...dia bergerak dari umah....tak pasal pasal aku pula yg sampai dulu.....lebih kurang kul 1.30 my friend...dah sampai...FLIGH kul 3.00....jadi untuk masuk BOARDING..mesti jam 2.00...aku dan member aku terus aja ke kaunter...KLM (ROYAL DUTCH)....flight nidari EMSTERDAM BELANDA...sabelumsampai ke KLIA...this flight...singgah di BANGKOK/KLIA/SOEKARNO HATTA...satelah selesai SCANNING...pasport...lugage....kami menuju ke distinasi untuk memasuki Bording area.....boddy chek...memang rapi....kalau bawa panadol pun...you all akan kena soal....raba kiri raba kanan....my boddy....nothing tk jumpa apa apa....maksud nya..pass lah tu...he....untuk masuk boarding area....ok..dah masuk kat dlm boarding area...perut dah rasa memulas lapor...so aku saund member aku jom pekena apa yang patut...jdi aku order nescafe/mkn kueh tiew kungfu...member minum tea o/mi goreng basah...harga...senak juga perut aku...RM68...kikiki.....kul 2.55 pm...bording area telah pun open..untuk aku manaiki pesawat KLM....pemumpang memang ramai.....kul 3.00 aku dah dlm perut besi tu...
jam 3.20 flight meluncur laju membelah awan.........................
istimewa nya KLM ini...kita dapat tengok MONITOR....kita boleh tengok speeding fligh/hight/weather tempreture/...atau ndk stay relax layan lagu or movie pun boleh...AIR ASIA...memang tiada lah mcm this Flight..kecuali AIR ASIA (X)..satelah 30 minit dok kat awan...kami di hidangkan dgn makanan....aku makan SANDWITH/minum coke...tpi kalau ndk minum yg pening pening pun ada....ha..mesti rodong ckp mknan halal ke?...halal ..jgn bimbang...makanan di bekalkan oleh syrikat BRAHIM...caterring......

4.15 flight...dahmendarat di SOEKARNO HATTA...terminal 1...terminal 2...untuk AIR ASIA/LION AIR/GARUDA/CITY LINK...senang cita untuk domistek area....terminal ini tlh di naik taraf sdkt...sebab tahun lepas aku sampai...termal satu blm upgrade lagi...tpi skrg..udah bagus sdk....stelah...selesai semua urusan chek in....jam 6.00 petang aku dan member dah berada di luar building airport...smbil garu kepala...yg memang tk gatal pun....tk tau ndk tuju arah mana....tpi tk lama mamai nya...5 minit kemudian dtg mamat supir/ discuse harga ....rp100.000...kami menaiki kereta teksi vios...terus aja ke hotel BOUTIQE HOTEL...yang kami tempah melalui AGODA.COM.....sebilik hotel ini...RM230.00...saja aje tempah tmpt ini....kerana hotel ini...mcm mcm benda ada kat dalam tu....hehehe......sampai hotel...mandi/rehat sebentar..turun bawah lobby...ndk g mkn...tpi ade pula pekenan aku...ada group main musik kat ctu....aku pun...kena lah dua tiga lagu kat ctu...lagu JERAT harvey malaiholo/WIDURI broery/dan DIA harvey malaiholo...ingat dah lepas nyanyi...boleh beredar...audion...dan buat hal...suruh pula aku nyanyi dua lagu lagi....hampes.......walau bagaiman....thank for audion...dia orang respest gak kat Malaysia people...
lepas tu take teksi....terus aja g RUMAH MAKAN/MINANG.....lauk pauk penuh meja...tk usik tk kena bayar....kalau usik...kena bayar...mkn best tahap dewa...minang original....hehehe/ lepas mkn...ronda ronda metropolitan jakarta...jam 1.00 am balik hotel...relax/search internat/wifi percuma laju gila...kemudian...gosok gigi/berangan/tidur................

27/6/2013......bangun awal jam..7.00 mandi...7.30 g sarapan kat loby...lauk pauk...jgn cita memang banyak/ bedal ajelah...tpi aku mkn sdk..aja...takut perut aku meragam...because this morning...kita org ndk jln jauh...langsung aja ke BANDUNG/.....discuse dgn supir berapa harga pergi balik dari JAKARTA/BANDUNG/JAKARTA...gedegung gedegang...setuju RP800.000 minyak sekali...pendek cita jadi aje lah..........9.00 dlm keta dah...first...terus menuju ke puncak melalui simpang bogor...highway ada..terus ke Bandung...tpi saja aja ikut jln puncak /bandung...ndk tengok pemandangan...11.00 smpai puncak...relax jap...mkn kdy minang lagi....12.00...terus ke CIANJUR/ melawat taman BUNGA NUSANTARA/....memamg cantik/ bunga dari seluruh dunia ada ditanam disini...tiket masuk RP15.000.....satelah puas dkt ctu...kita org pun...langsung aja ke bandung...smpai hotel jam 8.30...tempat di DAGO HILL.....10km dari kota bandung...hotel ini kami pun tempah melalui AGODA.COM...pak supir..satu bilik.....mlm stay kat hotel aja...bdn letih.....jam 11.30 mlm...somebody ketuk bilik aku...terperanjat tahap cipan aku...siapa pula...oh baru aku ingat petang tadi aku ada call my friend aku dkt cini..untuk jumpa....member aku dah terbungkang dah tidur...aku pula...naik mobil member aku ni...g kota bandung...mkn mkn...serta kena dua tiga lagu dkt karaoke.....member aku ni kira kaya gak...anak tokey..jual baju kulit...kat CHIBADUYUT/bandung ni....jam4.00 pagi aku balik bilik tidur...

28/6/2013.....bangun jam 7,00....mkn minum...jam 9.00...chek inn...hotel terus aje ke mobil.....untuk menuju ke gunung TANGKUBAN PERAHU.......keluar aje dari jln besar...member aku yang semalam call aku...suruh datang...ketempat nya...sarapan bersama/sambil member aku ni ndk shooping jaket kulit....jaket kulit dkt sini bermacam macam grade...jadi kena pandai tawarmenawar......aku tk beli pun...member aku bagi satu free kat aku...satelah selesai semua nya...kome pun menuju ke TANGKUBAN PERAHU....sampai puncak jam 3.00...nasib tk baik KABUS TEBAL...tk dpt lah tengok panorama...indah di sini...ndk jadi cita lagi....kat cini pun aku jumpa member FB aku....dkt bandung ni...kebetulan dia kerja kat atas ni...so...bercerita panjang pula aku dgn rodong koi ni.....kemudian..jam 5.00 petang....terus aja turun rust ke bandung...tpi ikut...jln lain pula melalui...SUBANG/PURWAKARTA/TANGGERANG/...jln berliku liku mcm ular kena palu...driver yg cekap aje boleh bawa keta kat indon ni...kalau malaysia driver dah lama masuk gaung punya...hehehe...jam7.00 sampai SUBANG/ berhenti sembahyang Magrib disitu....yg joke nya...aku berborak dgn sekor mamat indon ni...dia kata mas..TEGAR nya disini....aku ckp tegar tu apa?...kok mas ngak tau TEGAR lahir nya disini...pendek cita rupa rupa nya...aku smpai kat kg TEGAR...Penyanyi cilik tu...huh...bertuah juga badan....kikiki.....ndk story panjang pun tk leh juga....because....aku tertido...celik celik mata dah sampai pinggir jakarta....jam 12.30 mlm....langsung aje terus ke hotel...untuk rehat/tidur....pak supir balik umah nya....di bogor...sebap esok pagi kome memerlukan perkhidmatan nya lagi....

29/11/2013....bangun awal...kerana hari ini program untuk shoping...dan ronda ronda di metropolitan jakarta ini.....10.00 chek inn...hotel...kerana flight jam 3.40 petang...so masa banyak lagi...untuk ronda ronda...1st....g tanah abang..komplek membeli belah....dekat area MANGGA 2....building ni tujuh tingkat....emak dan ayah aje tk de kat cini....shopping lah kat cini...yg penting tawar menawar...mesti pandai.....2.00 ptg siap shoping...2.30...terus aja ke airport....biar awal...takut jln macet...naya....sampai iarport....jam3.00....itu pun dah lewat kalau ndk dikira kan...kalau bording tutup kes naya lah....kul 4.00 petang...pesawat meluncur...laju...ke KLIA.....sampai 6.30 ptg...selesai urusan...bording....jam 7.30...member aku...family dia dah tunggu dkt terminal untuk balik shah alam...aku....tunggu pula rodong...dari KL...ambil.........smpai kl jam 10.00 mlm.....stay dkt VISTANA...mls ndk balik Tloh lagi...kebetulan member aku ni...main musik...dkt Mawar Biru ni......lepak lepak...jam 3.00 pagi balik hotel tido.......bangun 10.00 pagi.....jam 12.00 naik bus...terus Temerloh...jln kaki naik boat penambang....sampai umah...letih..............................................................tidor.


0 comments: